Kasrana Jugovićevo: Razgovori o boljem položaju vojnika

VIDEO K9: Sastanak povodom bolje saradnje Pokrajine i Grada sa Vojskom Republike Srbije i boljeg materijalnog položaja njihovih pripadnika održan je danas u Novom Sadu u kasarni Jugovićevo.

0
420

Poseta kasarni Jugovićevo dobra je prilika da se vidi spremnost Prve brigade Kopnene vojske, kao i za upoznavanje njihovog rada i uslova u kojima borave.

“Sada je prilika da se poboljša materijalni status zaposlenih u Vojsci Srbije i celom bezbednosnom sektoru. Tema današnjeg sastanka bila je i rešavanje stambenih pitanja za pripadnike Vojske. Pokrajina će u tom smislu dati svoj doprinos, te se nadam da ćemo uspeti da očuvamo i unapredimo rad Vojske Srbije.”, naveo je Đorđe Milićević, potpredsednik Pokrajinske vlade.

 

Nakon decenija neulaganja u razvoj Vojske Srbije danas smo svedoci da se vojska modernizuje, da se jača, ali i da se posebno vodi računa o materijalnom položaju svakog njenog pripadnika, ocenio je ministar odbrane.

“Možemo da kažemo da se stvari menjaju na bolje. Povećali smo trupnu dnevnicu, uveli smo solidarnu nadoknadu za rođenje deteta, uveli smo i mogućnost refinansiranja stambenih kredita koji se više ne tumače kao prevremena otplata, već se tumače kao mogućnost da kredit dobijete bolje i jeftinije, odnosno ostaje naknada troškova za rešavanje stambenog pitanja. Obezbedili smo u saradnji i sa Gradom Novim Sadom mogućnost da deca naših pripadnika, bez obzira ukoliko je jedan od supružnika nezaposlen, konkurišu za vrtić i dobiju mogućnost da i na taj način olakšaju svoj život.”, izjavio je prilikom posete Aleksandar Vulin, ministar odbrane.

Razgovaralo se i o tome da Grad i Pokrajina obezbede zaposlenje supružnika zaposlenih u vojsci, kako bi porodice vojnika živele bolje.

Treba sprovesti sve mere koje koje će učiniti vojnički poziv atraktivnijim i da Vojska kao najcenjenija institucija mora biti i jedna od najpoželjnijih institucija, zaključeno je na sastanku.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.