Kašnjenja na brzoj pruzi izazvala krađa delova kontaktne mreže

Zbog krađe delova kontaktne mreže iznad železničke pruge na dve lokacije između Beograda i Novog Sada, danas je došlo do kašnjenja vozova na brzoj pruzi.

0
13

Zbog krađe čvrstih tačaka, koje služe da obezbede stabilnost zateznog polja kontaktne mreže, “Infrastruktura železnica Srbije” bila je prinuđena da tokom današnjeg dana na ukupno pet kilometara brze pruge uvede lagane vožnje sa brzinom od 20 km/sat, i to na deonicama Inđija – Beška i Sremski Karlovci – Petrovaradin, saopštile su Infrastrukture železnica Srbije, a preneo N1.

Na meti kradljivaca bili su delovi kontaktne mreže, koji se zovu čvrste tačke. Napravljene su od nosećeg užeta i služe da obezbede stabilnost jednog zateznog polja kontaktne mreže, koje je dugo oko 1.600 metara. Te čvrste tačke su redovno pod naponom od 25 hiljada volti. “Infrastruktura železnica Srbije” za čvrste tačke na elektrificiranim prugama u Srbiji počela je umesto nosećeg užeta od bakra da koristi čeličnu pocinkovanu užad, ali se krađe i dalje nastavljaju.

Na brzoj pruzi ukradeno je ukupno osam čvrstih tačaka, stoji u saopštenju.

Tri ekipe “Infrastrukture železnica Srbije” večeras od 23.30 sati, nakon prolaska poslednjih putničkih vozova na ovoj pruzi, počeće da rade na zameni čvrstih tačaka na kontaktnoj mreži.

Planirano je da ekipe “Infrastrukture železnica Srbije” rade tokom čitave noći, kako bi ukoliko ne bude bilo nepredviđenih teškoća, do ujutru popravili kontaktnu mrežu i sanirali posledice ovih krađa, dodaje se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.