Kasni setva i u Zrenjaninu

VIDEO K9: Vremenske prilike ove godine nisu išle na korist poljoprivrednika, vlažnost zemljišta za sada je dobra, ali prinos će umnogome zavisi od temperatura u narednom pariodu, kaže poljoprivrednik iz Zrenjanina Dragan Cvetkov.

0
13

Veliki broj poljoprivrednika, zbog nešto hladnijeg talasa krajem marta i početkom aprila, kasnio je sa setvom proletnjih kultura.

Takva je situacija i u Zrenjianinskom ataru, a poljoprivrednici iz ovog kraja kažu da se nadaju nešto boljim vremenskim uslovima, kako bi u narednom periodu mogli da završe sa prolećnom setvom.  

Prošle godine suša je pogodila i Zrenjanisnki atar, a poljoprivrednik iz Zrenjanina Dragan Cvetkov kaže kako je i sam imao problema sa pšenicom, kukuruzom i suncorekretom. Dodaje da se nada boljim vremenskim uslovima ove godine, kako bi nadoknadio minus iz prethodne. Na kraju, daje savet poljoprivrednicima kako da uspešno prođu kroz setveni period.

Cvetkov se bavi poljoprivredom duže od 30 godina i od samog početka osigurava svoje useve jer taj način, kako kaže, štiti svoj rad, rod i ekonomsku egzistenciju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.