Karavani prolaze kroz Novi Sad

VIDEO K9: Drugo po redu gostovanje Karavana fantastike biće održano sutra u Novom Sadu. Kulturni centar Dom b-612 ugostiće trojicu naših nagrađivanih pisaca epske i naučne fantastike, kako bi približili ovaj žanr što većem broju mladih.

477

,,Pogled u ambis” tema je Karavana fantastike, putujućeg udruženja trojice srpskih pisaca ovog žanra, Srđana Tomića, Nemanje Jovanova i Duška Blagojevića.

“Ja sam preuzela na sebe organizaciju Karavana fantastike samo zato što već imam iskustva iz razmena knjiga koje organizujemo ovde koje kaže da je fantastika kao žanr sa svojim podžanrovima kojima se bave ovi autori izuzetno čitana u Novom Sadu.To su knjige koje su na razmenama knjiga najtraženije, knjige koje se najteže nalaze u bibliotekama i knjige koje planu iz knjižara”, rekla je Katarina Kostić, urednica književnog bloga Prerazmišljavanje.

Srđan Tomić autor je trilogije ,,Kolevka snova”, čija je prva knjiga ,,Vučja noć” objavljena u izdanju Književne omladine Srbije, kao i dela ostalih autora Karavana. Nemanja Jovanov, autor trilogije ,,Priča o odrastanju čovečanstva” i Duško Blagojević, autor trilogije ,,Dragojl ratnici” takođe će predstaviti svoja dela mladim Novosađanima.

“Ono što razlikuje promociju Karavana fantastike od svih ostalih promocija knjiga, između ostalih je i to da se razgovor sa publikom i njihov razgovor međusobno odvija u vidu kabarea, i oni pričaju o ideji, izdavaštvu, o svom iskustvu pisanja i čitanja, tako da i oni koji nisu ljubiteli žanra fantastike mogu da pronađu nešto za sebe”, navela je Kostić.

Kao i za većinu događaja u Domu b-612 koje Prerazmišljavanje organizuje, ulaz je besplatan, a prema rečima organizatorke, imaju i poklone za posetioce i učesnike u diskusiji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.