“Karavan prijateljstva” prošao kroz Novi Sad

VIDEO K9: Kineska Nova godina proslavljena je sinoć na Trgu slobode u Novom Sadu manifestacijom Karavan prijateljstva na putu svile.

0
54

Manifestacija “Karavan prijateljstva na putu svile” otvorena je vatrometom sinoć u centru Novog Sada.

Proslavi kineske Nove godine na otvorenom u našem gradu prisustvovali su i gradonačelnik Milan Đurić zajedno je sa direktorom Instituta za pojas i put Bojanom Lalićem i ministrom savetnikom u ambasadi Narodne Republike Kine u Srbiji Tianom Jišuom, koji su obišli štandove na Trgu slobode gde je održan “Festival ukusa Pojas i put”.

Na Trgu slobode su sinoć postavljeni specijalizovani kamioni u kojima su pripremana kineska tradicionalna jela, a posetioci su mogli da probaju i specijalitete iz nekoliko zemalja „Pojasa i puta“, italijansku, grčku i srpsku kuhinju.

Konzum-vaučeri za hranu koštali su 200 dinara, a sav prihod je namenjen organizaciji Crvenog krsta Novog Sada.

Za posetioce su organizovani i kviz znanja, umetnički konkurs, ples lava i ostali zanimljivi sadržaji.

Novi Sad je jedan od pet gradova u Srbiji u kome se, u saradnji Vlade Srbije, kineske ambasade i Instituta za pojas i put, organizuje ova manifestacija.

Tian Jišuo je čestitao svima lunarnu godinu Zeca istakavši da mu je drago što Srbija ove godine obeležava Kinesku novu godinu i dodao da se nada da će ova tradicija nastaviti da se širi i u budućnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.