Karadžić čeka odluku na žalbu

VIDEO K9: Niko u Srbiji ne može očekivati od Haškog tribunala da donese presudu u korist istine za događaje koji su se dešavali tokom ratova devedesetih godina. Ovo je izjavio predsednik Beogradskog okružnog odbora Srpske radikalne stranke o očekivanju konačne presude Radovanu Karadžiću koja bi trebala da bude donesena krajem marta.

0
320

Predsednik Mehanizma za međunarodne krivične sudove Teodor Meron, izjavio je da se konačna presuda po žalbi Radovana Karadžića na prvostepenu presudu, kojom je zbog ratnih zločina osuđen na četrdeset godina zatvora, može očekivati krajem marta.

Na pitanje šta Srpska radikalna stranka očekuje od nove presude Karadžiću, odgovara predsednik Beogradskog okružnog odbora Srpske radikalne stranke Miljan Damjanović.

Radovan Karadžić je žalbom zatražio da prvostepena presuda bude poništena zbog proceduralnih grešaka i pogrešno utvrđenih činjenica kao i da mu bude ponovo suđeno.

Tužioci su u svojoj žalbi od mehanizma za međunarodne krivične sudove zatražili da Karadžić bude osuđen i za genocid 1992. godine i da mu kazna bude pooštrena na doživotni zatvor. (Prilog KTV Zrenjanin)

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.