“Kapija uspeha” najsupešnijima

VIDEO K9: Najuspešnijima u ugostiteljstvu i turizmu uručena su priznanja "Kapija uspeha". Vojvodina, sa svim svojim prirodnim bogatstvima, turističkom i gastronomskom ponudom, kako je ovom prilikom rečeno, ima sadržaje i kapacitete da zadovolji tražnju i sve ono što je važno za turiste iz celog sveta.

9

Danas je uručeno tradicionalno godišnje priznanje „Kapija uspeha“, koje se dodeljuje najboljima za dostignuti kvalitet usluga u ugostiteljstvu i turizmu.

Kada je reč o rezultatima u oblasti turizma, Mirović je podsetio na to da je broj turista koji su posetili Vojvodinu sa nešto više od 400.000 u 2015. porastao u 2019. godini za gotovo 40 odsto, na preko 560.000.

Dobri rezultati zabeleženi su i u januaru i februaru ove godine, kada je broj domaćih i stranih turista bio veći za gotovo 20 procenata, a broj noćenja za 15 odsto, a ovaj pozitivan trend prekinut je zbog pandemije virusa kovid 19.

S obzirom da je turizam je grana privrede koja je pretprela najveću štetu u proteklih nekoliko meseci, Pokrajinska vlada i druge institucije, kako je rečeno, u narednom periodu će omogućiti sve vrste podsticaja kako bibi bio održan trend rasta turističke privrede.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.