Kandidati veruju u pobedu

VIDEO K9: U 20 časova zatvorena su birališta u Srbiji na kojima su građani, njih 6.724.949, imali pravo da biraju nekog od 11 predsedničkih kandidata. Glasali su građani, političari, državni i stranački funkcioneri, a i sami predsednički kandidati. Evo šta su neki od njih izjavili nakon glasanja.

357

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uveren je da će novi predsednik nastaviti sa mesta do kojeg je on stigao.

“Očekujem da se politika Srbije ne menja, da se način na koji se Srbija predstavlja u svetu ne menja, da sačuvamo prijateljstva na istoku, zapadu, severu i jugu, da ne zatvaramo kapije koje sam otvorio, već da ih otvorimo još više. Uveren sam da Srbija neće menjati svoju politiku i da će ono što je do sada bilo uspešno, samo biti još uspešnije u budućem periodu”, kazao je Nikolić.

Aleksandar Vučić rekao je da se nada da će Srbija ovim izborima obezbediti stabilnost i nastavak započetih ekonomskih reformi.

“Ne znam da li da očekujem pobedu u prvom krugu, da li da očekujem… Uvek se nadate tome, prosto, nadate se uspehu, nadate se pobedi, a na narodu je da kaže šta želi i šta misli. Ja ću svaku volju ljudi u Srbiji prihvatiti i priznati”, rekao je  Vučić.

Predsednik Pokrajinske vladeIgor Mirović rekao je da je glasao za predsednika Republike sa očekivanjem da pobedi onaj kandidat koji je imao najviše rezultata u svom dosadašnjem radu.

“Važno je da se nastavi sa, pre svega, ekonomskim preobražajem naše zemlje, sa garancijom da će novi predsednik obezbediti sigurnost, mir, ukupnu političku stabilnost i novu energiju za nove podsticaje, pre svega kada je reč o ekonomiji”, naveo je Mirović.

Vojislav Šešelj rekao je da se nakon današnjih izbora nada prolasku u drugi krug, gde ga čeka, kako je naveo, žestok okršaj s Aleksandrom Vučićem.

“Unapred se radujem tom okršaju, ubeđen sam da Aleksandar Vučić neće uspeti da izbegne direktni televizijski duel, kao što je to izbegavao pune 2,5 godine”, izjavio je predsednički kandidat SRS.

Saša Janković smatra da je u Srbiji stvoren novi razlog za optimizam, iskren način bavljenja politikom i državnim poslovima.

“Vratićemo, dakle, osmeh na lice i građanima Srbije, vratićemo, pre svega dostojanstvo građanima Srbije, vratićemo smisao institucijama Republike Srbije i nakon ovog ništa u Srbiji neće biti više isto, posle dugo, dugo vremena počećemo da stavljamo stvari na njihovo pravo mesto”, rekao je Janković.

Izbor koji danas napravimo živeće sa nama još najmanje 5 godina, izjavio je Vuk Jeremić, koji je izrazio nadu da su građani tokom glasanja razmišljali o promenama i o drugom krugu u kojem će se naći kandidat koji te promene može da donese.

“Ono što je izuzetno važno je da bude odbranjen integritet izbornog procesa, da se svaki glas prebroji pošteno. Ja se nadam da ćemo u toku večeri imati takvo iskustvo, u svakom slučaju, mi ćemo pažljivo pratiti proces glasanja, imaćemo i brojanje koje je nezavisno”, kazao je Jeremić.

Ljubiša Preletačević – Beli rekao je da očekuje pobedu u prvom krugu.

“Da se ne lažemo, želim sreću svim kandidatima, daj Bože da bude fer ova igra, pa ćemo videti, neka najbolji pobedi. A definitivno, ja sam najbolji”, bio je jasan Luka Maksimović.

Podsetimo, na predsedničkim izborima se broj glasalih birača određuje na osnovu broja glasačkih listića koji se nalaze u glasačkoj kutiji. Ako nijedan kandidat ne dobije većinu glasova birača koji su glasali, glasanje se ponavlja u roku od 15 dana od dana prvog glasanja u drugom krugu izbora.

Zvanične rezultate izbora Republička izborna komisija objavljuje najdalje u roku od 96 časova od zatvaranja biračkih mesta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.