Kancer u doba korone

VIDEO K9: Borba protiv raka oduvek je bila teška, a u doba pandemije novog korona virusa predstavlja poseban izazov, kako za pacijente, tako i za celokupan zdravstveni sistem, rekla je u našoj emisiji Otvoreni ekran Vesna Imbronjev iz Vojvođanske asocijacije lečenih od raka.

0
30

Svakodnevni podaci o broju zaraženih, obolelih i preminulih od korone bacili su u senku ostale bolesti i njihove žrtve, kao i napore zdravstvenog sistema da im, u vreme krize izazvane kovid epidemijom, posvete punu pažnju.

Tako godišnje više od 1.600 žena u Srbiji ne uspe da se izbori sa karcinomom, a prevencije i otkrivanje u ranoj fazi, koji su ključne u borbi protiv ove bolesti, u ovakvim uslovima je teško organizovati .

Vesna Imbronjev iz Vojvođanske asocijacije lečenih od raka, apelovala je na hronične bolesnike i sve druge kojima je potrebno produžiti terapiju da, bez obzira na sve, ne dolaze u objekte zdravstvenih ustanova ukoliko to nije baš neophodno.

Onkološki pacijenti, međutim, zahtevaju određene postupke i terapije koje moraju biti sprovedene, ali i oni moraju biti dodatno oprezni u sprovođenju svih mera zaštite protiv zaraze kovidom-19 i osnaživanju svog imuniteta, istakla je Imbronjev.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.