Kanalizacija u Rumenki do januara 2023. godine

VIDEO K9: Novosadsko prigradsko naselje Rumenka, u kojem su aktuelni radovi na izgradnji kanalizacije otpadnih voda, obišao je jutros gradonačelnik Milan Đurić.

0
67

Kanalizacija otpadnih voda u dužini od 2,2 km u novosadskom naselju Rumenka, po završetku izgradnje obezbediće priključenje 107 domaćinstava čime će u ovom mestu biti postignuta pokrivenost komunalnom infrastrukturom od 97 posto.

U obuhvatu izgradnje je devet ulica u tom naselju: Krak1, Krak 2, Krak 3, Krak 4, Novosadska, Nova 2, Baštenska, Laze Markovića i Ulica Oslobođenja. U protekloj deceniji je čak 96 posto naselja Rumenka pokriveno kanalizacionom mrežom, rekao je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, tokom obilaska radova.

U saradnji sa Mesnom zajednicom, kako je rekao, u narednom periodu počeće izrada projektne dokumentacije kako bi Rumenka kompletno dobila kanalizaciju. Đurić je dodao da grad nastavlja ravnomerno da ulažemo u razvoj svih delova na svojoj teritoriji.

Planovi za Rumenku u narednom periodu se, kako je rekao, tiču rešavanja imovinsko-pravnih odnosa za kružnu raskrsnicu, kod Ulice Oslobođenja i Partizanske, a moguće je da, kao privremeno rešenje, tu bude postavljen semafor. Nastavljen je i odabir izvođača radova na izgradnji biciklističke staze Novi Sad-Rumenka-Irmovo-Kisač-Čenej. Reč je, kazao je Đurić, o prvoj fazi radova, od Novog Sada do kanala DTD ka Irmovu, dužine devet kilometara, vrednosti 215 miliona dinara. Naredne godine počeće radovi na izgradnji kapele pri crkvi u Rumenki, čija je procenjena vrednost 35 miliona dinara.

Grad Novi Sad je pre dve godine, putem Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, preduzeo aktivnosti neophodne za završetak izgradnje kanaliziocione mreže u Rumenki. Tokom 2020. godine započeta je, a u julu ove godine završena, izrada tehničke dokumentacije za izgradnju kanalizacije otpadnih voda u ovom naselju. Programom uređivanja građevinskog zemljišta za 2022. godinu obezbeđena su sredstva i ugovorena izgradnja kanalizacije, a planirani rok za završetak radova, koji su počeli u avgustu ove godine, je januar 2023.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.