Kanalizacija stiže u Bocke

VIDEO K9: Nakon priloga u Infu Kanala 9 o višedecenijskoj borbi meštana naselja Bocke za priključenje na gradski vodovod i kanalizaciju, u subotu su ovo naselje posetili predstavnici Gradskog veća za komunalne poslove kako bi sugrađanima pojasnili do koje faze se stiglo u rešavanju ovog problema.

936

Meštanima naselja Bocke sistemsko rešavanje snabdevanja vodom i izgradnju kanalizacije obećavale su skoro sve garniture gradske vlasti koje su se smenjivale unazad četrdesetak godina.

Ovoga puta postoje realna očekivanja da će ovaj problem konačno biti rešen.

“Ono što je zateklo nas jeste da prvo rešimo mogući planski način rešavanja dovođenja vode i kanalizacije. 2016. smo završili kanalizacioni potisni cevovod koji je osnov da se sva ta kanalizaja i voda koja će početi da se gradi u naselju Bocke, priključi, i da se kao takva odvodi odvodi u kanalizacioni sistem, za to smo odredili 39 miliona dinara”, rekao je Vladimir Stojković, član Gradskog veća za komunalne poslove.

Izgradnja potisnog cevovoda na koji bi bilo prihvaćeno i kompletno naselje Bocke je nastavljena 2017. godine prema Ledincima, podsetio je Stojkovi.

Ove godine je završen ugovoreni projekat Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije u iznosu od 6,5 miliona dinara za izgradnju saobraćajnica i atmosferske kanalizacije.

“Ali tu čekamo i tu smo apelovali prema građanima da dozvole ulazak, odnosno, da lakše rešimo imovinsko-pravne odnose kako bismo lakše krenuli sa izgradnjom te faze koja je bitna, ali ne i suštinski za to pitanje koje se ovde stalno postavlja, a to je pitanje vode. JKP Vodovod i kanalizacija je uradili projekat i sada je na nivou ishodovanje lokacijskih uslova tehnički omoguće rešenje koje ova konfiguracija terena i imovine, odnosno, saglasnosti koje smo dobili dozvoljava”, istakao je Stojković.

Planirana je izgradanja 5,5 km vodovodne mreže i 6,4 km kanalizacione mreže, za koji će u narednom gradskom budžetu, kako je rekao, biti obezbeđeno 185 miliona dinara. U MZ Sremska Kamenica nadaju se skorom raspisivanju tendera i početku realizacije ovog najznačajnijeg projekta za meštane naselja Bocke.

“Za prvu fazu dobiće svi meštani do Liparske ulice vodu, a u drugoj fazi se ide gore prema ostalim ulicama”, kazao ej Ljubomir Lasica, predsednik MZ Sremska Kamenica.

Prema rečima Stojkovića, u zavisnosti od dinamike ishodovanja lokacijaske dozvole, dobijanja građevinske dozvole i sprovođenja svih postupaka javne nabavke, očekuje se da će u ovo doba naredne godine dobar deo radova u Bockama biti započet ili već urađe

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.