Kanalizacija na Limanu II do kraja godine

VIDEO K9: Izgradnja kanalizacione mreže na Limanu II biće završena do kraja godine, najavio je juče gradonačelnik Novog Sada, koji je naglasio da je u Mesnu zajednicu "Boško Buha" u poslednjih deset godina uloženo 2 milijarde i 600 miliona dinara.

0
23

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže koji su aktuelni u Ulici dr Ivana Ribara na Limanu 2 teku prema utvrđenom planu, do sada je realizovano oko 20% posla, dok je završetak svih radova planiran do kraja godine, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić koji je juče obišao ovaj deo grada.

Celokupnu rekonstrukciju kanalizacionog sistema dužine 9.056 metara finansira Republika, u okviru projekta „Čista Srbija“, sa 3.654.000 evra.

Đurić je naveo da je u proteklom periodu ulagano u rekonstrukciju vodovodne mreže i vrelovoda, u izgradnju novog parkića između ulica Boška Buhe, Milice Stojadinović Srpkinje i Blagoja Parovića, u postavljanje podzemnih kontejnera, nova dečja igrališta i sportske terene.

Podsetio je i da su izgrađena i 92 parking mesta u Fruškogorskoj ulici kod stadiona FK „Kabel“, a da će u Ulici dr Ivana Ribara, biti izgrađeno novih 70, odmah po okončanju radova u toj ulici, krajem aprila.

U toku je izgradnja kružne raskrsnice na Bulevaru cara Lazara, kod Fruškogorske ulice, kao i projektovanje saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom tog bulevara koji će biti rekonstruisan.

Radi se i na uređenju međublokovskih površina, svih igrališta i sportskih terena, kazao je Đurić i dodao da je tokom poslednje decenije u Mesnu zajednicu „Boško Buha“, računajući i projekte koji su u toku, investirano preko 2,6 milijardi dinara.

Gradonačelnik je obišao i „Kutak Liman 2“ gde je razgovarao sa sugrađanima koji u okviru tog Udruženja, smeštenog na Bulevaru cara Lazara 7a, imaju na raspolaganju niz besplatnih sadržaja i aktivnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.