Kanali, preporuka za pecanje

VIDEO K9: S obzirom na najavljene vremenske prilike, deo predstojećeg vikenda rekreativni ribolovci iskoristiće, bez sumnje, i za odlazak na pecanje. U Ribolovačkom savezu Vojvodine savetuju i na kojim mestima je najbolje da zabace udice.

0
1537

Dok temperatura vode raste u rukavcima, a u nekim zatvorenim vodama, uprkos kišnom periodu, dostiže i letnje maksimume, vodostaj Dunava je dosta nizak.

U Ribolovačkom savezu Vojvodine navode da su ovih dana kanali pravo mesto za ribolov, a bogati su belom ribom, babuškom i smuđem.

“Preporuka je na primer kanali da se ode tamo. Naravno bela riba, babuška peca dobro, a kod Petrovca na Trijangliji u tom delu kanala kod Petrovca, čak odlično radi i smuđ. Ovde oko Novog Sada na smuđaroškim mestima još uvek nije ozbiljno krenuo smuđ, onaj koji je u pravoj meri, onaj kojeg mi ribolovci očekujemo”, rekao je Dušan Jovanović, predsednik Ribolovačkog saveza Vojvodine.

Pecanje grabljivic, šarana i smuđa, ispod tri godine starosti, Jovanović ne preporučuje, bez obzira na što je lovostaj na njih prošao, kako bi tim mladim primercima dalli šansu da dostignu punu zrelost i obogate riblji fond u našim vodama. Sa druge strane, lako se može upecati neka druga vrsta ribe.

“Bela riba sporadično radi ispod Tvrđave su uvek dobra mesta i tamo se uvek može dobro pecati, ali i ovde nizvodno, kod Petrovaradina, može se lepo uhvatiti”, naveo je Jovanović.

Bez obzira na kvalitet, ribe ima dovoljno, naveo je Jovanović i dodao da naši ribolovci neće proći bez ulova, ako ovih dana budu strpljivi na obalama kanala.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.