Kampanja “Vozi odmoran” uspešna

0
16

U junu i julu ove godine na putevima u Srbiji zabeležen je najmanji broj stradalih lica u saobraćaju u poslednje 23 godine, od kada se vodi evidencija, što je svakako podsticaj za naredne preventivne aktivnosti, rečeno je danas na konferenciji na kojoj su predstavljeni rezultati kampanje “Vozi odmoran – napravi pauzu svaka dva sata” koja je ocenjena uspešnom.

Tokom ove kampanje postignuta je sinergija svih institucija koje su u njoj učestvovale i smanjenje stradalih u saobraćaju je rezultat njihovog dobrog zajedničkog rada, navode iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

„U junu i julu broj stradalih na našim putevima smanjen je za 37 odsto, stradale su 43 osobe manje nego prethodne godine“, rekao je Branko Stamatović, v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja, i ocenio da su smanjenju broja poginulih u saobraćajnim udesima, doprineli i novi Zakon o bezbednosti saobraćaja i izgradnja bezbednijih puteva.

Od početka godine je saobraćajna policija podnela 780.000 prekršajnih prijava protiv učesnika u saobraćaju koji su kršili saobraćajne propise, izjavio je načelnik Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Slaviša Lakićević te dodao da sama represija, međutim, ne može biti jedino sredstvo, već se mora mnogo više raditi na prevenciji.

Precizirano je da su kamperi koji su učestvovali u kampanji prešli 24.000 kilometara i da su bili prisutni ne samo na auto-putevima, već i na regionalnim putevima, kao i da su na svakom stajalištu, benzinskoj pumpi, odmaralištu bili prisutni promoteri ove kampanje kako bi razgovarali s građanima i apelovali na njih da voze odmorni.

Kampanju „Vozi odmoran“ zajedno su sproveli Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, Agencija za bezbednost saobraćaja, JP „Putevi Srbije“, Turistička organizacija Srbije, Auto-moto savez Srbije i „EKO Srbija“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.