Kampanja moralne diskvalifikacije

VIDEO K9: Komentarišući slučaj profesorke Ekonomskog fakulteta u Beogradu Danice Popović, novinarka Gordana Suša je izjavila da je reč o kampanji ućutkivanja svih onih koji misle svojom glavom.

33

Više od stotinu profesora i intelektualaca potpisalo je otvoreno pismo javnosti Srbije zbog, “kampanje protiv profesorke Ekonomskog fakulteta u Beogradu Danice Popović”.

U pismu je navodeno da se Popović “nebiranim rečima” optužuje za dela koja “ili ne postoje ili nisu dokazana”, kao i da se stiče utisak da cilj nije da se otkrije istina, već da se profesorka unapred moralno diskvalifikuje.

Da li je u Srbiji na delu kampanja ućutkivanja protiv svih onih koji drugačije misle od režima, pitali smo novinarku Gordanu Sušu.

U pismu profesora i intelektualaca je navedeno i da brutalni napad na Popović treba da „zastraši ostale, manje poznate i priznate građane“, te da ih natera da „pognu glavu i zaćute“. Potpisnici apeluju u pismu da se istog trena prestane sa tabloidnim vređanjem Danice Popović, a da se sve „eventualne optužbe“ protiv nje rešavaju u okvirima institucija, bez političkih i medijskih pritisaka. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.