Kampanja medijske komunikacije

VIDEO K9: Medijska komunikacija danas svedena je na vođenje kampanja dve grupe novinara ocenio je glavni urednik agencije Beta Dragan Janjić.

92

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović je u svojoj objavi na tviteru izvređao pre par meseci voditeljku emisije Upitnik, što prema ocenama komentatora ne priliči nekome ko vodi građansku političku partiju i pledira da vodi i državu.

Neprofesionalizam i neznanje novinara podložni su kritici i postoje mehanizmi da se ukaže na ostrašćenost ili propagandnu delatnost medijskih radnika.

Kakva je danas komunikacija u medijskom javnom prostoru i da li novinari mogu na pravi način da odgovore na izazove vremena, glasilo je pitanje koje smo postavili glavnom uredniku Bete Draganu Janjiću.

Novinarstvo u Srbiji je i nebezbedno i nepoželjno, a tu postoje dva ključna problema: jedan je taj što su novinari često napadani – najekstremniji slučaj se desio kada je novinaru Milanu Jovanoviću zapaljena kuća.

Sa druge strane, novinari su konstantno ignorisani i targetirani kao neprijatelji svaki put kada napišu nešto što nije pohvala vlasti. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.