„Kamenica 3“ uskoro u funkciji

VIDEO K9: U toku su završni radovi na izgradnji objekta Kamenica 3 Instituta u Sremskoj Kamenici koji će, prema rečima predsednika Pokrajinske vlade, biti sukcesivno stavljan u funkciju u narednih nekoliko nedelja.

0
14

Jedan po jedan deo objekta Kamenica 3, koji je trenutno u završnoj fazi izgradnje, biće stavljan u funkciju u narednih nekoliko nedelja, najavio je predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, koji je danas obišao rekonstruisanu Kliniku za kardiohirurgiju Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici.

“Objekat Kamenica 3 koristiće sva tri instituta i to je izuzetno važno pre svega za sve pacijente koji se ovde leče, kako iz Vojvodine, tako i iz drugih krajeva, ali i za zaposlene jer će dobiti dodatni komfor i najsavremeniju medicinsku opremu čime će biti umnogome unapređen rad instituta”, rekao je Mirović.

Reč je o novom objektu, površine gotovo 10.000 kvadratnih metara koji je, kako je rekao, izgrađen po najsavremenijim standardima te podsetio i da su u toku radovi na sanaciji Kamenice 1.

Mirović je dodao da je potpuno rekonstruisana Klinika za kardiohirurgiju sa 80 postelja, uz dodatnih šest kreveta u Jedinici intenzivne nege, u kojoj se od pre nekoliko dana već smeštaju pacijenti nakon operacija, a ukupna vrednost radova na adaptaciji i opremanju te celine je 550 miliona dinara.

„Veoma sam zadovoljan izvedenim radovima na Odeljenju kardiohirurgije i možemo da kažemo da smo sveobuhvatno rekonstruisali stari deo Instituta za kardiovaskularne bolesti“, dodao je Mirović.

On je najavio da će u naredne dve godine biti završeno i spoljno uređenje kompleksa što znači da će svi objekti koji su izgrađeni krajem šezdesetih godina biti rekonstruisani.

„Pripremamo se da do kraja marta otvorimo proceduru za izgradnju javne garaže sa 500 mesta i rekonstrukciju i uređenje spoljnog kompleksa instituta, čime ćemo zaokružiti radove na sveobuhvatnoj sanaciji i rekonstrukciji sva tri instituta u Sremskoj Kamenici“, izjavio je Mirović.

Prilikom današnjeg obilaska instituta, direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić i direktor Insituta za plućne bolesti Vojvodine prof. dr Ilija Andrijević potpisali su ugovor o rekonstrukciji dela Klinike za alergologiju i opstruktivne bolesti pluća, kojim se, kako je rečeno, u cilju poboljšanja uslova rada, predviđa izmeštanje postojećih i formiranje novih funkcionalnih celina sa neophodnim radovima na objektu i postojećim instalacijama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.