Kamen temeljac za Medicinski fakultet

VIDEO K9: Danas je postavljen kamen temeljac za izgradnju novog bloka Medicinskog fakulteta u Novom Sadu.

22

U sklopu Medicinskog fakluteta u Novom Sadu biće izgrađena još jedna zgrada u kojoj će se nalaziti dva nova amfiteatra, učionice i laboratorije.

Nova zgrada prostiraće se na oko 2.900 kvadrata, gradiće se u tri faze a trebalo bi da bude završena krajem sledeće godine. Ovo je zajednički projekat Medicinskog fakulteta i Pokrajine, za koji će iz pokrajinskog budžeta biti izdvojeno ukupno 249 miliona dinara, a za prvu fazu je već uloženo 60 miliona dinara, rekao je predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović.

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević, naveo je da su ulaganja u tehniku, i pre svega ulaganja u stručne kadrove najbitniji za budućnost, jer oni predstavljaju najznačajniji resors kada je u pitanju naša povezanost sa svetom.

Dekanica Medicinskog fakulteta u Novom Sadu prof. dr Snežana Brkić naglasila je da fakultet u ovom trenutku školuje 5.000 studenata, od kojih je 500 iz inostranstva.

Proširenje kapaciteta Medicinskog fakulteta u Novom Sadu dolazi ove godine, kada ova naučna ustanova proslavlja šestu deceniju postojanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.