Kamen temeljac za kovid bolnicu

VIDEO K9: Na Mišeluku je danas postavljen kamen temeljca za izgradnju nove kovid bolnice, a događaju su prisustvovali najviši državni, pokrajinski i gradski zvaničnici. Kovid bolnica u Novom Sadu imaće kapacitet oko 600 mesta i biće, kako je rečeno, izgrađena do 1. septembra.

0
45

Nova kovid bolnica biće od ogromnog značaja za celu pokrajinu i osnažiće kapacite Novog Sada i cele Vojvodine, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prilikom polaganja kamena temeljca za ovaj ovaj objekat.

Predsednik je naveo da cela Vojvodina sada ima 170 mesta intenzivne nege, dok će ih samo u novoj bolnici biti 220, što je 56 odsto ukupnih kapaciteta intenzivne nege u celoj pokrajini. Ovom prilikom istakao je i da je u Srbiju stigao novi lek protiv korona virusa.

Bolnica na Mišeluku biće završena do 1. septembra i radiće u kovid sistemu u okviru Kliničkog centra Vojvodine, a nakon toga će služiti kao gradska bolnica. Gradnja će koštati 4 milijarde i 150 miliona dinara, a radovi će biti finansirani preko Ministarstva odbrane. Skupština Novog Sada predala je državi zemljište za izgradnju objekta i opredelila 250 miliona dinara za komunalno opremanje, podsetio je gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević.

S obzirom da je u pokrajini pre šest godina krenula velika nabavka dijagnostičke opreme, Vojvodina je ušla nešto spremnija u borbu protiv korona virusa u odnosu na druge regije, rekao je predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović.

Nova kovid bolnica će, prema planu, imati tri lamele, svoju kuhinju, magacin, magacin apoteke, kapelu, kotlarnicu. Imaće dve operacione sale, angio salu, odeljenja sa ultrazvukom, endoskopiju, laboratoriju, pet ambulanti, osam dijaliznih mesta, po dva rendgena i skenera i druge prateće prostore.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.