“Kalimero” za najstarije sugrađane

VIDEO K9: Naše najstarije sugrađane u Gerontološkom centru na Limanu, pesmom i igrom razveselili su juče mali gosti iz vrtića Kalimero. Program je izveden u sklopu manifestacije „Sunčana jesen života“, koju Gerontološki centar tradicionalno tokom oktobra organizuje za svoje korisnike.

0
883

U okviru „Sunčane jeseni života“, deca starijih grupa vrtića Kalimero za najstarije sugrađane izveli su prigodan program u prostorijama Gerontološkog centra na Limanu.

Predškolska ustanova Radosno detinjstvo ima tradicionalnu saradnju sa Gerontološkim centrom gde svake jeseni priređuju ovakve priredbe.

“Predstavićemo se kratkim programom koji smo spremili za naše bake i deke u okviru te manifestacije Sunčana jesen života. U našem vrtiću se radi i nemački, kao nematernji jezik i mi ćemo ovom prilikom koristiti mogućnost da pokažemo koliko su deca naučila iz nemačkog jezika”, rekla je Tanja Rajačić, vaspitačica iz vrtića Kalimero.

Sunčana jesen života je tradicionalna manifestacija koju Gerontološki centar priređuje dugi niz godina tokom meseca oktobra, kako bi unapredili kvalitet života svojih korisnika.

“Bilo da su to sportske, sportsko-rekreativne, zdravstvene, na primer, Dom zdravlja nam je ove godine izašao u susret, pa će nam besplatno pregledati mladeže, takođe, sestre iz klubova za starije i odrasla lica mere pritisak i nivo šećera u krvi korisnicima, a imamo i kulturno-zabavne aktivnosti, kao što je ova, na primer. Gostuju nam KUD-ovi, razne škole”, navela je Ružica Vukić Rajić, organizatorka kulturnih aktivnosti Gerontološkog centra.

Sudeći prema reakcijama, druženje sa mladima najviše prija korisnicima Centra.

Do kraja meseca naši najstariji sugrađani ugostiće i popularni trio Fantastic boys, a biće u prilici da vide i program učenika škola Jovan Dučić i Svetozar Toza Marković, te da učestvuju u muzičkim matinejima i izložbi ručnih radova u domovima u Futogu i na Novom naselju.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.