Kalendar životne sredine i zdravlja

VIDEO K9: Proteklog vikenda deci uzrasta do 10 godina dostupan je onlajn Edukativni kalendar na temu "Životna sredina i zdravlje u 2022. godini" kao i uputstvo za njegovu upotrebu, koji je izradio Institut za javno zdravlje Vojvodine.

0
44

Stručnjaci Centra za promociju zdravlja Instituta za javno zdravlje Vojvodine izradili su novi šestolisni Edukativni kalendar za decu uzrasta od 6 do 10 godina na temu “Životna sredina i zdravlje u 2022. godini, kao i Uputstvo za upotrebu edukativnog kalendara. Edukativni kalendar, kao vaspitno-zdravstveno sredstvo, Institut poblikuje tokom januara poslednjih 19 godina, uz podršku Gradske uprave za zdravstvo Novog Sada.

Edukativni kalendar je veoma interaktivan na koji su se navikla deca predškolskog uzrasta i osnovci od 1. do 4. razreda.

Teme su usklađene sa najnovijom stručnom literaturom, a prva u ovom edukatoru je Šta sve zagađuje vazduh i pravi buku.

Druga tema Edukativnog kalendara je zdrava voda kao preduslov zdrave planete, treća je posvećena očuvanju zelenila, a četvrta čuvanje energije i razvrstavanej otpada, a obrađene su i teme higijene prostora u kojem ljudi borave, kao i čuvanje i deljenje viškova hrane.

Ovaj edukativni kalendar i uputstvo za njegovu upotrebu u elektronskom obliku dostupan je na sajtu Instituta pod odeljkom “novosti” postavljen 22. januara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.