Kakva je sudbina projekta “Jadar”?

VIDEO K9: Prošlo je godinu dana otkako je Vlada Srbije obustavila projekat Jadar zbog velikih protesta ekoloških organizacija i dela građana i meštana sela kod Loznice na zapadu zemlje, gde je bio planiran rudnik, a Marija Alimpić iz Udruženja „Zaštitimo Jadar i Rađevinu“ je u našoj emisiji Otvoreni ekran naglasila da se njihov stav nije promenio.

0
34

Godinu dana je prošlo otkako je Vlada Srbije obustavila projekat Jadar, planski dokument koji je predviđao eksploataciju jednog od najvećih nalazišta litijuma na svetu, a Marija Alimpić iz Udruženja „Zaštitimo Jadar i Rađevinu“ smatra da je upravo obustava ovog projekta bila prava odluka.

Iako projekat Jadar pravno ne postoji, i dalje su tu špekulacije na ovu temu, a Alimpić kaže i da često putem društvenih mreža ljudi dolaze do dezinformacija i širenja defetizma.

Ona navodi da su samo rađena geološka istraživanja koja su prekinuta, jer su istekle dozvole za istraživanja.

Ona je za kraj dodala da bez obzira što je Rio Tinto kupio deo zemlje, koji je kako navodi, mali da bi se ikada bavili projektom Jadar, to ne znači da oni na toj zemlji mogu raditi šta hoće.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.