Kako upravljati ljudskim resursima?

VIDEO K9: Kako organizovati radnike u firmi i kako od njih dobiti najviše, veština je koja se stiče, ali može i da se nauči. U našem gradu postoje savetovališta za ljudske resurse, gde poslodavci mogu dobiti različite savete o tome kako odabrati pravi kadar, kako ga organizovati, unaprediti ili zameniti. Interesovanje za ovakvu vrstu savetovanja sve je veće.

384

Danas sve više preduzeća angažuje psihologe kako bi im pomogli u odabiru radnika, unapređenju poslavanja, takođe kako da i radnik i poslodavac budu zadovoljni, a u isto vreme svi organizacioni ciljevi budu postignuti.

“Ukoliko imate radnika i niste sigurni da li je on najbolji radnik u vašoj kompaniji, da li u njega treba ulagati, na koji način ga motivisati, u kojim aspektima posla voditi računa, mi smo tu da pružimo savet”, rekla je Sonja Ivković, stručnjak za upravljanje ljudskim resursima.

Osim ovih usluga, preduzeća se javljaju i u slučaju da im je potrebna pomoć za oglašavanje novih radnih mesta, navodi Ivković.

“To znači ako ja imam, recimo, prodavnicu mešovite robe i u jednom trenutnku sam poslovala sa 5 zaposlenih, držala sam to pod kontrolom, a sada u određenom trenutku je moja kompanija prerasla kapacitet od 5 imamo 8, još uvek ja mogu da vodim računa o svemu, međutim, sad ih u jednom trenutku imam 15. Sada mi je već komplikovano da ja sama kreiram sisteme zarada, platne sisteme, sisteme motivacije, da oglašavam slobodna radna mesta, da upražnjavam aktuelna radna mesta, da unapređujem sa druge strane sprovodim određene sankcije. Znači, sada to već prevazilazi posao za jednu osobu koja je ujedno i vlasnik i menadžer. E, to je zapravo akcija koja je namenjena pojedincima koji se upravo tako osećaju”, precizirala je Ivković.

Upravo ovaj vid savetovanja se preporučuje malim i srednjim preduzećima koja još nisu dostigla mogućnost da u sklopu svog preduzeća oforme sektor za ljudske resurse. Ova grana psihologije je odavno razvijena u svetu, a kod nas je tek počela da se razvija i to vrlo brzo, te sve više preduzeća angažuje upravo psihologe prilikom izbora i organizacije kadrova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.