Kako unovčiti kreativnost?

VIDEO K9: Kreativnost, puno slobodnog vremena, motivacija i maštanje, sve to je potrebno za izradu ukrasnih sapuna i sveća. Vrlo je jednostavno, brzo i ne zahteva puno materijala.

0
590

Svako od nas ima bar jedan ukrasni sapun ili mirišljavu sveću u sobi koja, naravno, stoji da bi ukrasila ili osvežila prostoriju.

Našoj sugrađanki Aleksandri Grubešić pravljenje sapuna je postao hobi. Kako kaže, ne košta mnogo, a i ne oduzuma puno vremena.

“Počeli smo ovim da se bavimo mama, sestra i ja. Prvo smo koristile samo mi, za ličnu upotrebu, zatim smo počele da delimo prijateljima i porodici i tako se stvorila ta neka tražnja, jer su oni delili. Onda su ljudi dolazili da pitaju da li mi to prodajemo, gde mogu da nađu naše proizvode. Tako smo i smislili vremenom brend i ime kako ćemo se zvati”, rekla je Grubešić.

Ručno rađeni sapuni su oni čije su polazne supstance prirodne, a to su odabrana biljna ulja, mirisi i voda. Ručno rađeni sapuni su veoma kvalitetni i blagi, a i lepog su izgleda kao ukras.

“Baza sapuna jesu četiri ulja, semenki i grožđa, maslinovo ulje, palmino i kokosovo ulje. I sa sodom i vodom dolazi do sapunifikacije tih ulja i mi dodajemo etarska ulja, razne sasušene trave i oni su za različitu primenu. Sveće pravimo od parafina, njih izlivamo. Najveći hit su nam sveće u obliku mafina, zato što je to ovde retko i njih pravimo iz dva dela. Prvo izlijemo osnove i zatim gornji deo filujemo i ukrašavamo”, pojasnila je Grubešić.

Danas ima sve više radionica domaćih sapuna, pa postaju lako dostupni. Ručno rađeni sapuni uglavnom se mogu naći na izložbama, sajmovima i festivalima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.