Kako u današnje vreme upravljati novcem?

VIDEO K9: Upravljanje novcem veoma je važna veština pogotovo u vremenima kada su prosečna primanja praktično nedovoljna da se preživi ceo mesec.

433

Kada je upravljanje novcem u pitanju, stručnjaci kažu da pre svega treba postaviti ciljeve i odrediti prioritete, a kako bi naučili koje su to psihološke prepreke koje ih sprečavaju da to postignu, mladi se neretko obraćaju za pomoć.

Upravo iz tog razloga osmišljena su predavanja na temu “Psihologija upravljanja novcem” na kojima zainteresovani imaju priliku da nauče ponešto o strategijama razmišljanja i ponašanja uspešnih ljudi.

[quote_box_center]“Jedna od glavnih prepreka koja ljude sprečava da postignu poslovni uspehje  to što ne veruju dovoljno u svoje kapacitete”, upozorava Danijela Živančević, specijalista psihoterapije i savetovanja.[/quote_box_center]

Upravljanje novcem je jedna od veoma važnh veština pogotovo u vremenima u kojima većina stanovnika sa prosečnim primanjima jedva preživljava mesec, te mnogima nije lako iznaći uspešan način upravljanja kućnim budžetom.

Inače, prosečna neto zarada u martu mesecu ove godine u Srbiji iznosila je 43.121 dinar, dok je potrošačka korpa u istom mesecu iznosila 66.287 dinara, tako da se postavlja pitanje da li prosečan građanin pored plaćanja računa i kupovine hrane može sebi da ispuni i neku od ličnih želja, ili sve osim pukog preživljavanja predstavlja luksuz?

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.