Kako se rešiti nepoželjnog poslovnog prijatelja?

VIDEO K9: Sve što se dešavalo vezano za štrajk glađu direktorke TV Kanala 9 najbolja je slika Srbije i načina na koji mi svi u njoj živimo, rekao je novinar Srđan Škoro u emisiji Otvoreni ekran.

170

Direktorka i vlasnica Kanala 9 Maja Pavlović prekinula je juče štrajk glađu, nakon 23 dana, posle sastanka u Vladi Srbije sa predsednicom Vlade Anom Brnabić. Pavlović je tom prilikom rekla da će verovati institucijama da će zajedno raditi na ispunjenju dva preostala sporna zahteva.

Brnabić je tokom sastanka rekla da ne podržava štrajk glađu, jer je to, kako je navela, “ozbiljna ucena”, tim pre što Vlada Srbije ni po Ustavu, ni po zakonu ne može da reši baš sve njene zahteve.

Sve to što se dešavalo najbolja je slika Srbije i načina na koji mi svi u njoj živimo, rekao je tim povodom gost Otvorenog ekrana.

“Počev od tog štrajka glađu, gde ste vi prinuđeni da ličnom nekom žrtvom pokušavate da isterate neku pravdu, do toga gde su inače lokalni mediji novom vlašću dovedeni, znači, oni su praktično uništeni”, naveo je Škoro.

Škoro je izrazio sumnju da će situacija na Kanalu 9 biti značajno bolja, ukoliko ne dođe do promene uređivačke politike. A ekonomski pritisak pokazao se, prema njegovim rečima, kao najprihvatljiviji način gašenja nezavisnih medija.

“A preko ekonomije mogu politički da rade šta god hoće i to je suština. Vi onda jednostavno ne možete da dišete, ne možete da funkcionišete, ne možete da plaćate ljude, ne možete da imate program adekvatan onome što bi trebalo da predstavlja ova ili svaka druga televizija ili novine ili bilo šta. Onda se ljudi opredele, neki se “prodaju”, neke kupe i ne pitajući ih, a neke, većina se ugasi. I vi sad imate praktično, da je sad scena ta lokalna medijska prilično mračna, tačnije jeziva” kazao je Škoro.

Jedan od zahteva koji je Maji Pavlović ispunjen tokom štrajka glađu je vraćanje TV Kanala 9 u kablovski sistem IPTV-a, u kojem nas gledaoci mogu pratiti na 536. kanalu.

Podsetimo, TV Kanal 9 je prva novosadska privatna televizija koja je, sa programskim ciljem definisanim u sloganu – „Vaš porodični i poslovni prijatelj!“, emitovanje svog programa počela 25. marta pre 20 godina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.