Kako se crta na kamenu?

VIDEO K9: Kulturni centar Novog Sada i ove godine nastavlja sa radionicama crtanja na kamenu i izrade stripa. Radionice se održavaju svake prve nedelje u mesecu u prostoru dvorca Eđšeg.

474

Povodom obeležavanja stogodišnjice prisajedinjenja, kreativne radionice crtanja na kamenu i izrade stripa biće nastavljene i u ovoj godini, kažu u Kulturnom centru Novog Sada.

“Svake prve nedelje u mesecu u prostorijama dvorca Eđšeg umetnice Biljana Ristić i Marija Šavija držaće ove kreativne radionice. Radionice su potpuno besplatne”, rekla je Miljana Kozarov, portparolka Kulturnog centra Novi Sad.

Ona je istakla da akcenat na ovim radionicama stavljaju na najmlađe sugrađane, ali i roditelje koji su ih prošle godine pohađali sa svojom decom.

Tokom ovih dvočasovnih radionica polaznici će biti u prilici da nauče nauče osnovne tehnike crtanja na kamenu i izrade stripa.

“Svi zainteresovani mogu se prijaviti na mejl adresu [email protected] Radionice se održavaju povodom prisajedinjenja Banata, Bačke Baranje i Srema Srbiji”, navela je Kozarov.

Radionice su prošle godine trajale od polovine avgusta, do kraja decembra, a teme su bile slobodne, prožete i motivima sećanja na ličnosti i dela ljudi od nacionalnog i kulturnog značaja.

U tom periodu održano je ukupno 14 radionica od po 120 minuta, kroz koje je prošlo nekoliko desetina dece i odraslih, a na kojima se od učenja osnovnih likovnih elemenata došlo i do kreacije samog stripa, odnosno slika na kamenu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.