Kako protiv divlje deponije u Branislava Borote?

VIDEO K9: Sugrađani sa Novog naselja godinama muku muče sa nelegalnim naseljem i divljom deponijom u Ulici Branislava Borote. U više navrata obraćali su se i nadležnim gradskih službama, ali do sada bez uspeha.

284

Nelegalno naselje u delu Ulice Branislava Borote i divlje deponije smeća stanovnici ovog dela Novog naselja, a i nadležne gradske službe, godinama su nemoćni da uklone.

Iz prepiske jedne sugrađanke sa Sektorom za pravne i opšte poslove saznajemo da je 2016. godine navodno rešen problem sa držanjem domaćih životinja u ovoj ulici, kada su nadležne gradske službe konstatovale da “na toj lokaciji nelegalno borave nepoznata lica koja se bave sakupljanjem i prometom sekundarnih sirovina”, te su uputile dopis Policijskoj upravi u Novom Sadu, kao i Odeljenju tržišne inspekcije.

U martu 2017. Gradska uprava za inspekcijske poslove naložila je Javnom komunalnom preduzeću „Čistoća“ da ukloni deponije smeća iz ove ulice u što kraćem roku, a radi trajnog rešenja ovog problema, upućeni su dopisi Policijskoj ispostavi „Detelinara“, Odelenju tržišne inspekcije i Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije.

U martu ove godine ponovo je uklonjen otpad iz Ulice Branislava Borote u Novom Sadu, kada je rečeno i da će komunalni inspektori u narednom periodu redovno vršiti inspekcijski nadzor.

Problem, međutim, nije trajno rešen i ove jeseni ponovo su se sugrađani žalili, ovoga puta članovima Komisije za predstavke i predloge koji su doneli zaključak da ovu predstavku proslede Gradskoj upravi za inspekcijske poslove i Čistoći na dalje postupanje. Šta je to potrebno učiniti da ovaj problem bude trajno rešen, sugrađanima nije poznato, a sudeći po trenutnom stanju na terenu, ni nadležnim gradskim službama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.