Kako prepoznati pravog policajca?

VIDEO K9: Iz Ministarstva unutrašnjih poslova upozoravaju građane da paze, kako ne bi postali žrtve osoba koji se lažno predstavljaju kao pripadnici ovog ministarstva, naročito u saobraćaju.

0
27

Kako ne bi bili žrtve lica koja se lažno predstavljaju kao policajci, pogotovo u saobraćaju, Ministarstvo unutrašnjih poslova podseća građane da svi saobraćajni policajci nose uniformu, na čijoj je levoj strani, u visini grudi, značka policije, a na desnoj oznaka sa prezimenom i brojem policijskog službenika koji mora odgovarati broju službene legitimacije.


Građani koji su zaustavljeni u kontroli saobraćaja zbog izvršenog prekršaja imaju pravo da zatraže uvid u video zapis na kom mogu videti vozilo kojim je izvršen prekršaj, registarski broj, kao i ostala obeležja prekršaja, bilo da li je prekršaj dokumentovan ručnim radarom, ili radarom ugrađenim u vozilo bez spoljnih obeležja policije, takozvani presretač.
Iz MUP-a pozivaju građane da, ukoliko su bili žrtva lažnog predstavljanja ili imaju bilo kakva saznanja o tome, to prijave policiji na broj 192 ili u najbližoj policijskoj stanici.


Podsetimo, pre nekoliko dana su kod Gornjeg Milanovca uhapšene dve osobe osumnjičene da su se lažno prestavljale kao saobraćajni policajci, koristili kola sa blinkerima, zaustavljali i kažnjavali vozače zbog navodnih prekršaja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.