Kako postati dobrovoljni vatrogasac

VIDEO K9: Sugrađanima koji razmišljaju o tome da deo svog slobodnog vremena odvoje za volonterski rad, predlog stiže iz Vatrogasnog saveza grada Novog Sada.

0
76

Vatrogasni savez grada Novog Sada, osnovan 1949. godine, dobrovoljna je, humanitarna i neprofitna organizacija koju čini 14 članica, dobrovoljnih vatrogasnih društava sa teritorije Novog Sada.

Dobrovoljni vatrogasci su, pre svega volonteri, a svi koji žele da im se pridruže u ovom humanom poslu, imaju za to priliku tokom cele godine.

Dobrodošli su i svi drugi koji bi da volontiraju u dobrovoljnim vatrogasnim društvima, jer svako može da pomogne na neki način, ističe dr Željko Vuković iz DVD “Laza Kostić” Novi Sad.

Za početak je potrebno da se obaveste o uslovima i popune prijavni formular na sajtu Vatrogasnog saveza.

Osim intervencija na spasavanju života i imovine građana od požara, članovi Vatrogasnog saveza Novog Sada aktivni su i brojnim drugim oblastima poput edukacije o merama zaštite od požara i postupanju u slučaju vanrednih situacija, vežbama i takmičenjima, negovanju međunarodne saradnje i učešća u javnim skupovima i tribinama, humanitarnim akcijama i slično.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.