Kako pobediti karcinom u doba korone

VIDEO K9: Psihosocijalna podrška ženama koje su obolele ili se leče od karcinoma veoma je važna za njihovo optše zdravstveno stanje, ali i za dalje učešće i angažovanje u društvu. Uprkos izazovima koje je donela pandemiji kovida 19, brojna udruženja i asocijacije trude se da ženama pruže ovakav vid podrške.

0
25

Na razvijanje svesti kod pacijentkinja o značaju ranog otkrivanja bolesti i redovnog odlaska na preglede, uticali su poremećaji izazvani pandemijom korona virusa.

Vojvođanska asocijacija lečenih od raka (VALOR) trudila se da održi i unapredi svoje aktivnosti u proteklih godinu dana, a otvorili su i novo savetovalište, Centar “Zdravka”, u prostoru Saveza društava Vojvodine za borbu protiv raka, u kojem deluju sa Vojvođanskom asocijacijom za unapređenje zdravlja.

Rak dojke je najčešće maligno oboljenje žena, ne samo kod nas, nego i u svetu, potom rak grlića materice, rak pluća, debelog creva, koji su u fokusu radionica i vebinara organizovanih u uslovima kovid epidemije.

Vanredne okolnosti u koje je korona virus stavio ceo svet predstavljaju pretnju za očuvanje mentalnog zdravlja.

Pozitivan primer u lečenju malignih bolest daje Borjanka Tomić, koja je, pre svega promenom u načinu života uspela da pobedi karcinom čak dva puta u životu.

Pošast koju je izazvao korona virus pokazao je značaj potrebe zdravog načina življenja i održavanja snažnog imuniteta organizma što je preduslov za sprečavanje većine bolesti uključujući i veliki broj malignih oboljenja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.