Kako i s kim do promena?

VIDEO K9: Protesti 1 od 5 miliona proistekli su iz nezadovoljstva dobrog dela naših građana opštim stanjem u društvu i željom za promenama. Ima i onih koji jesu za promene, ali i ne na način na koji se one trenutno iniciraju, rekli su gosti Otvorenog ekrana.

0
632

Protesti nezadovoljnih građana skoro se svakodnevno odvijaju u nekom od gradova širom Srbije. Građani žele korenite promene u društvu opterećenom brojnim problemima, u zemlji iz koje mladi svakodnevno odlaze.

Neki od mladih ljudi, međutim, koji ostaju u Srbiji, smatraju da bi do promena koje građani žele trebalo da dođe na izborima.

“Smatram da smo, kao država, skrenuli moralno. Neke vrednosti se gube, sad da li je to takav trend u svetu, ne znam, ali ne igleda da vodi na dobro”, kazao je student Igor Kitošev.

Glumac Zoran Andrejin ispočetka je podržavao proteste smatrajući da bi oni mogli dovesti do željenih promena.

“Ali onda, kada sam video da pored mene hodaju ljudi sa crnim zastavama, lobanjama i prekriženim kostima, onda sam prestao da ih podržavam. Ja u šetnju više ne idem iz prostog razloga, nekako se osećam da je tu u pitanju neka peta kolona”, rekao je glumac Zoran Andrejin.

Gosti Otvorenog ekrana iskazali su nepoverenje i prema vlasti iprema opoziciji, koja, prema rečima Andrejina, ne poštuje principe jednakosti.

Srbiji je, zaključili su, potrebna nova politička opcija koju će predvoditi novi političari, moralno nekompromitovani, ali se, kako su rekli, takvih za sada nema na vidiku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.