Kako do toplijeg doma?

VIDEO K9: I pored vrelih radijatora, pojedini stanovi korisnika Novosadske toplane tokom grejne sezone uvek su hladniji, dok su u nekim drugim i tokom najhladnijih meseci otvoreni prozori. Zbog čega dolazi da ovakvih temperaturnkih razlika, odgovor smo potražili u JKP "Novosadska toplana".

0
19

Leto je pri kraju i dolazi jesen, koja sa sobom donosi i hladnije vreme. Već prvog oktobra novosadski radijatori postaju topli, a kako se bliži zima i sve duže upaljeni i voljeniji od strane ukućana. Ipak, nije retkost čuti kako je, i pored kvalitetnih radijatora i dobre isporuke toplotne energije, u domovima i dalje hladno, dok sa druge strane, pojedini tokom zime drže otvorene prozore.

Zbog čega je tako, odgovore smo potražili u Novosadskoj toplani.

U domovima korisnika završavaju se ingerencije Novosadske toplane i tada efikasnost ispuručene toplotne energije zavisi od kućnih instalacija i ponašanja građana, navodi Ivana Stanimirović, PR-ka JKP “Novosadska toplana”.  

Međutim, ukoliko korisnici sumnjaju da Novosadska toplana ne isporučuje adekvatnu količinu toplotne energije, imaju mogućnost zakazivanja kontrolnog merenja.

Ipak, zaključuje Stanimirović, ovakvih pritužbi je iz godine u godine sve manje. Objekti koji se grade u Novom Sadu, dodaje ona, sada su energetski efikasniji, dok sama Novosadska toplana ulaže u toplotne izvore i vrelovodnu mrežu, što je rezultiralo sve manjim brojem pritužbi na energetsku efikasnost.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.