Kako biste uredili Kameničku adu?

VIDEO K9: Novosadsko Javno preduzeće "Urbanizam" pozvalo je zainteresovane sugrađane, nevladine organizacije i stručnu javnost da daju svoje predloge za uređenje Kameničke ade.

0
51

Predlozi treba da se odnose na uređenje prostora i planirane sadržaje, kao i na oblikovanje urbanog mobilijara, primenu ekoloških rešenja u kontekstu postojećeg prirodnog okruženja, definisanje najvrednijih elemenata koje u prostoru treba sačuvati jer odražavaju njegov identitet, kao i sve druge ideje koje će unaprediti prostor i omogućiti kvalitetan i nesmetan izlaz grada na reku.

Predlozi takođe treba da budu u skladu sa planskim parametrima, uslovima nadležnih institucija i potencijalima i ograničenjima prostora, navode u Urbanizmu.

U Urbanizmu napominju da je područje Kameničke ade na levoj obali Dunava dominantno namenjeno park-šumi u cilju maksimalnog očuvanja postojećeg zelenog fonda, a u manjem obimu planirani su i turističko-sportsko-rekreativni sadržaji i objekti kulture, gde “pristupačnost i privlačnost priobalja svim stanovnicima grada postaju novi ekološki, urbani i socijalni kvalitet uređenja obale”.

Planiran je sistem pešačkih, biciklističkih i trim staza od prirodnih materijala, a na teritoriji park šume neophodno je obezbediti zonu masovne aktivnosti – šetnja, bavljenje sportom i drugim vrstama aktivnog odmora, kao i zonu mirnog odmora i šetnje – pešačke i biiklističke staze, vidikovac i slično.

Potrebno je predivideti i sadržaje za decu, kao i objekte u funkciji sporta, turizma (vizitorski centar, glamping turizam, i slično), kulture i obrazovanja.

Svoje predloge građani i organizacije mogu dostaviti putem mejla na adresu office@nsurbanizam.rs ili poštom na adresu Zavoda za urbanizam, Bulevar cara Lazara 3, do 31. oktobra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.