Saturday, January 18, 2020
Naslovna EMISIJE EMISIJE K9 KADA TREBA ZVATI KOMUNALNU POLICIJU?

KADA TREBA ZVATI KOMUNALNU POLICIJU?

1672
(VIDEO K9 )Komunalna policija u našem gradu postoji već tri godine. Od tada su propisali 3000 kazni, ali se i susreli sa različitim situacijama. Upravo o tome se govorilo u emisiji “Otvoreni ekran”.
 
Komunalna policija osnovana je kako bi nadomestila ono što pojedine inspekcije nisu mogle da rade, a to je pre svega identifikacija. Zaduženi su prvenstveno da regulišu neovlašćeno zauzeće javnih površina, kao što je vanpijačna prodaja, ostavljanje ogreva, vozila ili paljenje smeća. Građani, prema njihovim rečima, ne znaju dovoljno o nadležnostima ove službe, pa ima i neosnovanih prijava.
 
Upravo su buka u stanovima i radno vreme kafića ono zbog čega građani najčešće pozivaju komunalnu policiju. Kako je dodao Laketić, često bude nerazumevanja, kada moraju da pozovu i pripadnike policije. Ipak, mnogo je i onih zanimljivih situacija.
Poseban problem na koji im pažnju skreću građani jesu psi lutalice. Međutim, komunalna policija nije ovlašćena za njihovo sklanjane sa ulica. Oni jedino mogu da kazne vlasnike pasa koji nemaju povodac, brnjicu, pvc kesu i dokumentaciju za svog ljubimca. Drugi problem jeste vanpijačna prodaja. Komunalni policajci ne mogu da suzbiju nelegalnu trgovinu, nego samo da ove prodavce uklone sa javnih površina. Tako je bilo i na Najlon pijaci pre 8 meseci.
Laketić je dodao da je važno raditi na svesti građana i osećaju odgovornosti. Služba komunalne policije je tu da reši probleme za koje je nadležna, ali veruju da bi grad bio mnogo  lepše mesto za život da je tih problema manje. Ipak, u slučaju potrebe, savetuju građane da se obrate dispečeru Centra gradske uprave za inspekcijske poslove, koji će odgovor potražiti na pravoj adresi. 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.