Kad sjaje medalje

VIDEO K9: Talenat, odgovornost i rad sa stručnjacima od sportista stvaraju prvake čijim se medaljama raduje nacija, mnogo više nego odličjima uvoznih sportista koji ih osvajaju za našu zemlju, smatra legenda jugoslovenskog boksa Tadija Kačar.

0
15

Veliki sportski uspesi oduvek su radovali naciju, a borbe za medalju je ujedinjavale oko reprezentacije ili pojedinaca koji predstavljaju našu zemlju na međunarodnim takmičenjima.

Prvu olimpijsku medalju, srebro osvojeno u Montrealu, u Novi Sad je 1976. doneo Tadija Kačar, legenda jugoslovenskog boksa.

Razlike u sportu kakav je bio pre 40 godina i ovog danas su očigledne, a njihov uzrok je, pre svega u odnosu prema novcu i komercijalizaciji koja je na prvom mestu u skoro svim oblastima sporta.

Borba za medalje i pehare iziskuje talenat, posvećenost i rad, a mladima, uz časne izuzetke, danas nedostaju uzori koji bi ih učili pravim vrednostima, smatra Kačar.

Pristup, stručan rad i pripreme napravili bi ponovo dobre rezultate, ističe Kačar.

Uvoz sportista, naročito u boksu, nanosi štetu mladim bokserima iz naše zemlje jer im to oduzima šansu za učešće u velikim takmičenjima, kazao je Kačar, a naciji priliku da se raduje medaljama koje bi osvojili sportisti iz Srbije, jer su takve za našu publiku ipak malo sjajnije od odličja koje u ime naše zemlje osvajaju prvaci iz drugih država.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.