Kad će pregovori o tarifi?

VIDEO K9: Razgovori sa ANEM-om oko novih tarifa nisu vođeni poslednjih godina jer ANEM nije bio aktivan po tom pitanju, izjavio je direktor SOKOJ-a Dejan Manojlović.

0
156

Problem koji emiteri na lokalu često ističu da imaju sa Organizacijom muzičkih autora Srbije, SOKOJ-em, jeste visoka minimalna naknada zasnovana na tarifi iz 2011. godine.

Tarifa nije menjana iako je u međuvremenu, 2012. izmenjen Zakon o autorskim i srodnim pravima. Isto tako je pominjana i zajednička komisija koja bi pripremila uslove za nove pregovore o tarifi.

Ni nakon skoro sedam godina od izmene Zakona o autorskim i srodnim pravima, SOKOJ i ANEM se o tarifi nisu dogovorili, niti su pokrenuli pregovore. Da li će oni konačno početi, pitali smo direktora SOKOJ-a Dejana Manojlovića

Naknada koju je propisao SOKOJ je najviša kod onih korisnika kod kojih je muzika sastavni deo njihovog rada, kod radio i telvizijskih centara, a sve je niža za one korisnike koji svoj posao mogu obavljati i bez korišćenja muzike. Visina naknade utvrđuje se srazmerno značaju koji muzika ima u prometu i u dobiti vlasnika. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.