Kać: Produženi boravak i u OŠ Đura Jakšić

Stari deo škole Đura Jakšić u Kaću obnovljen je tako što je izvršena rekonstrukcija krova, kompletne stolarije, obnova podova i zidova, izrada ulične ograde i ulaznih kapija. Ovim su se stekli uslovi za otvaranej produženog boravka u ovoj školi.

0
1368

 

U navedenom objektu nastavu, koja se odvija u dve smene, pohađa oko 250 đaka, raspoređenih u 10 odeljenja. Ovom investicijom je poboljšana energetska efikasnost objekta, obezbeđeni su bolji uslovi za održavanje nastave, povećana je bezbednost đaka i zaposlenih i obezbeđen je prostor za produženi boravak dece.

Direktorica OŠ „Đura Jakšić“ Verica Letić je rekla da je najstariji objekat škole izgrađen 1901. godine, da je bio u veoma lošem stanju i da se u njega nije ulagalo decenijama.

 

“Mi smo prezadovoljni, kako kolektiv, tako i roditelji i građani Kaća. Gradonačelnik je pre godinu dana rekao da ćemo ovaj objekat adaptirati, a to se i ispunilo i sada imamo lepo i moderno zdanje stare škole. Naša škola odavno ima potrebu za produženim boravkom, koji nikada nismo imali, a zahvaljujući ovim radovima, stečeni su uslovi za njegovo funkcionisanje”, rekla je direktorica Verica Letić.

Takođe, po projektu Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, Grad Novi Sad je učestvovao u sufinansiranju realizacije projekta štedljive rasvete – adaptacija osvetljenja u toj školi, a za potrebe tri objekta Osnovne škole “Đura Jakšić” izvođeni su radovi na izgradnji priključka na gradsku kanalizacionu mrežu.

“Osnovna škola u Kaću je specifična po tome što se nastava odvija u čak tri objekta, a Grad je izdvojio značajna sredstva iz budžeta kako bi se obnovio najstariji deo škole. U njemu su izvršeni značajni radovi, poput zamene krova, podova, stolarije i obnove zidova, odnosno svega onoga što utiče, kako na izgled, tako i na funkcionalnost objekta, ali i na bezbednost onih koji u njemu borave. Ta investicija je koštala nešto više od 20 miliona dinara, ali je dodatno investirano sa Pokrajinskim sekretarijatom za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj u pogledu poboljšanja energetske efikasnosti, kao i sa JKP „Vodovod i kanalizacije“ tako da ukupna investicija prelazi 27 miliona dinara uloženih u školu „Đura Jakšić“ u ovoj godini. Mi ćemo nastaviti da ulažemo u Kać, i očekujem da završimo do kraja godine tender za kanalizaciju za Petrovdansko naselje, nakon čega ćemo da pregovaramo sa JP „Putevi Srbije“ u vezi sa rekonstrukcijom kolovoza Kać-Budisava i oko javne rasvete na ulazu i izlazu u Kać. Nastavićemo ulaganja u sve škole na teritoriji grada, a očekujem da ćemo do 2020. godine imati investicionu ekspanziju u pogledu ulaganja u osnovne i srednje škole u Novom Sadu”, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.