Kać: Produženi boravak i u OŠ Đura Jakšić

Stari deo škole Đura Jakšić u Kaću obnovljen je tako što je izvršena rekonstrukcija krova, kompletne stolarije, obnova podova i zidova, izrada ulične ograde i ulaznih kapija. Ovim su se stekli uslovi za otvaranej produženog boravka u ovoj školi.

1268

 

U navedenom objektu nastavu, koja se odvija u dve smene, pohađa oko 250 đaka, raspoređenih u 10 odeljenja. Ovom investicijom je poboljšana energetska efikasnost objekta, obezbeđeni su bolji uslovi za održavanje nastave, povećana je bezbednost đaka i zaposlenih i obezbeđen je prostor za produženi boravak dece.

Direktorica OŠ „Đura Jakšić“ Verica Letić je rekla da je najstariji objekat škole izgrađen 1901. godine, da je bio u veoma lošem stanju i da se u njega nije ulagalo decenijama.

 

“Mi smo prezadovoljni, kako kolektiv, tako i roditelji i građani Kaća. Gradonačelnik je pre godinu dana rekao da ćemo ovaj objekat adaptirati, a to se i ispunilo i sada imamo lepo i moderno zdanje stare škole. Naša škola odavno ima potrebu za produženim boravkom, koji nikada nismo imali, a zahvaljujući ovim radovima, stečeni su uslovi za njegovo funkcionisanje”, rekla je direktorica Verica Letić.

Takođe, po projektu Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, Grad Novi Sad je učestvovao u sufinansiranju realizacije projekta štedljive rasvete – adaptacija osvetljenja u toj školi, a za potrebe tri objekta Osnovne škole “Đura Jakšić” izvođeni su radovi na izgradnji priključka na gradsku kanalizacionu mrežu.

“Osnovna škola u Kaću je specifična po tome što se nastava odvija u čak tri objekta, a Grad je izdvojio značajna sredstva iz budžeta kako bi se obnovio najstariji deo škole. U njemu su izvršeni značajni radovi, poput zamene krova, podova, stolarije i obnove zidova, odnosno svega onoga što utiče, kako na izgled, tako i na funkcionalnost objekta, ali i na bezbednost onih koji u njemu borave. Ta investicija je koštala nešto više od 20 miliona dinara, ali je dodatno investirano sa Pokrajinskim sekretarijatom za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj u pogledu poboljšanja energetske efikasnosti, kao i sa JKP „Vodovod i kanalizacije“ tako da ukupna investicija prelazi 27 miliona dinara uloženih u školu „Đura Jakšić“ u ovoj godini. Mi ćemo nastaviti da ulažemo u Kać, i očekujem da završimo do kraja godine tender za kanalizaciju za Petrovdansko naselje, nakon čega ćemo da pregovaramo sa JP „Putevi Srbije“ u vezi sa rekonstrukcijom kolovoza Kać-Budisava i oko javne rasvete na ulazu i izlazu u Kać. Nastavićemo ulaganja u sve škole na teritoriji grada, a očekujem da ćemo do 2020. godine imati investicionu ekspanziju u pogledu ulaganja u osnovne i srednje škole u Novom Sadu”, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.