Julija Pajić spremna za SBC

VIDEO K9: Dvadesetdvogodišnja Julija Pajić ruši predrasude kada su u pitanju borilačke veštine i podela na muške i ženske sportove, jer postiže zavidne rezultate na MMA takmičenjima gde do izražaja dolazi njena fizička i mentalna snaga.

178

Među borcima Srbian Battle Championship-u koje će sutra biti održano u Velikoj hali Spensa biće i dvadeset dvogodišnja Julija Pajić koju očekuje dule protiv Šejle Omičević iz BiH.

Naša nova MMa zvezda se, kako kaže, u 19 godini opredelila za ovaj sport, nakon što se u detinjstvu bavila tenisom, jahanjem, plivanjem. Za nju je odluka bila laka, ali je bilo potrebno duže vreme da se okolina na to navikne.

“Ja sam sa pet godina, a evo ovo prvo pitanje od vas. Ne nisam nikad znala da ću da se borim. Kad sam bila mlada nisam to nikad znala. Nisam nikad to mislila. To je tek kasnije došlo sa vremenom kad sam više godina imala i tek kasnije je to došlo. A na početka, kad sam pet (godina) bila ja sam puno, puno sa tenisom se bavila. Tu je moj brat, na primer, već bio profi. Moj otac nas je puno trenirao svaki dan i ranije je moj otac mene i brata vozio sa autom na takmičenja na Balkan svaki put za mečeve. I sad moj otac više nije tu, Amir je tu i on me vozi na MMA takmičenja,” rekla je Julija Pajić.

 Sa ovim sportom upoznala se, kao kaže, putem snimaka koji su je privukli da uđe u svet rezervisan za borce.

“Videla sam preko snimka kako MMA, kako ljudi udaraju dole. Meni je to bilo wow, neki wow efekt. I htela sam to da budem. Tako eto sve više sam se inforimisala o ovom sportu. Ali, prvo sam ovako sa Mau tajtom počela. Ali, nije me Mau tajt nije ništa zanimo i kad sam MMA počela, jer meni se sviđalo da nije gore stop nego može i dole dalje. To mi je bilo baš zanimljivo. I zbog toga sam tu i ostala,” kazala je Pajićeva.

U ovom sportu primenjuju se, kako je objasnila, različite borilačke veštine o kojima treba još dosta da uči, a ona lično preferira takozvani stand up.

“Ima stand up, ima boks, ima điuđicu, ima rvanje (wrestling). To je sve mešano. Možeš da imaš taktiku za sve. Sve je pomešano unutra. Sve što ima možeš untar MMA da objaviš, da unutra nastaviš i da se boriš u svemu. I dole, i gore, i mešaš to sve. Zbog toga se zove to sve Mixed Martial Arts. Zato što je miks, miks. Miksanje je to sve,” govori Julija Pajić.

Julija je samouverena pred sutrašnji meč i kaže da se ne boji konkurencije. Na kraju je istakla da su joj velika podršak njen trener, menadžer i porodica, a naročito majka koja je uvek ispraća rečima da se ne vraća kući bez pobede.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.