“Jugoalat” započinje proizvodnju

VIDEO K9: “Jugoalat”, nekada svetski poznata firma, uz pomoć austrijskog partnera pokrenuće proizvodnju, čime će u fabričke hale biti vraćeno 200 radnika. Plan je da se do 2017. njihov broj poveća na 400.

905

Uprkos brojnim problemima sa kojima se “Jugoalat” suočavao posle privatizacije, za manje od dve nedelje ovo preduzeće počeće sa proizvodnjom.

Nakon razgovora sa austrijskom kompanijom koja će uložiti 150.000 evra, najavljene su promene u proizvodnji i organizaciji rada, a u “Jugoalatu”, nekada veoma uspešnoj firmi, proizvodiće se delovi za hidrante, građevinsku i medicinsku indrustriju, za austrijsko tržište, za zemlje bivše Jugoslavije i Kinu.

 

[quote_box_center]“Mi se nadamo da će prava proizvodnja početi za mesec do mesec i po dana, dok se odredi koliko mašina da izdvojimo, da se napravi standardizacija ISO 9001, mada je to nekada Jugoalat imao. Ali, sada je neophodna i priprema laboratorije, pojedinih mašina. Mislim da će sada trenutno biti najveći problem da se upotpuni kadar”, rekao je Spasoje Jakovljević, vlasnik “Jugoalata.[/quote_box_center]

Trenutno u ovom preduzeću” radi 40 radnika, a potrebe za zaposlenima biće mnogo veće čim se pokrene masovnija proizvodnja, za šta, prema Jakovljevićevim rečima, postoje uslovi.

 

U “Jugoalatu” je stečaj pokrenut 2010. godine, a plan reorganizacije preduzeća je usvojen krajem avgusta 2013. Pošto se taj plan nije sprovodio, početkom decembra iste godine podnet je zahtev za uvođenje ponovnog stečaja. Privredni sud je u aprilu 2014. pokrenuo prethodni stečajni postupak, ali je do tada “Jugoalat” u nekoliko navrata pokretao proizvodnju sa manjim brojem radnika.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.