Jugoalat traži izlaz iz stečaja

VIDEO K9: Novosadska fabrika Jugoalat već četiri godine je u stečaju. Prošle nedelje ovo preduzeće je nekoliko puta izlazilo i ulazilo u stečaj.

766

Nekadašnji gigant jugoslovenske industrije „Jugoalat“ od 2. juna 2010. je pod stečajem.

Krajem decembra prošle godine, ponovo su započeli proizvodnju, ali 50 zaposlenih radnika nije dobilo nikakvu naknadu pa je ponovo podnešen stečaj. Stečaj je ponovo povučen 10. aprila jer su se pojavile informacije o kupovini preduzeća po vrlo niskoj ceni, a poverioci nisu želeli da omoguće prodaju ispod realne cene.

Većinski vlasnik Jugoalata kaže da je 2009. sa najboljim namerama kupio fabriku na berzi. Odmah po ulasku u fabriku, uvideo je mnoge nepravilnosti koje su kasnije ukazale na ciljano uništavanje kompanije. Kaže da je Jugoalatu onemogućeno poslovanje jer im je nelegalno bio blokiran račun.

Marta 2011. godine Privredni sud u Novom Sadu proglasio je bankrot Jugoalata. U martu sledeće godine Ustavni sud Srbije poništio je odluku Privrednog Suda u Novom Sadu o bankrotu novosadskog preduzeća.

Jakovljević je tada pokrenuo postupak reorganizacije fabrike kako bi ponovo krenula sa proizvodnjom. On ističe da je u planu reorganizacije fabrike u februaru 2013. falsifikovanim bilansima i potraživanjima priznato tri miliona evra nepostojećih dugova. Zbog svega toga je, kaže, tražio izuzeće sudije privrednog suda Vladislava Kurteka.

 

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.