“Jugoalat” planira da ponovo pokrene proizvodnju?

Nekadašnji novosadski gigant "Jugoalat" koji je u restruktuiranju po drugi put je za pola godine pred ponovnim pokretanjem proizvodnje.

546

Fabrika alata i rezanih delova je nakon usvajanja plana restruktuiranja počela da radi u septembru prošle godine, da bi već 4. decembra ponovo bio uveden stečaj, i to po zahtetu nekoliko bivših radnika, koji su pre nedelju dana, 10. aprila, ipak povukli zahtev.

Većinski vlasnik “Jugoalata”, Spasoje Jakovljević, kaže da će fabrika pokrenuti proizvodnju i da će, kako je to Planom restruktuiranja i predviđeno, u početku raditi 40 do 50 metalaca, a tokom godine bi se trebalo uposliti do dve stotine radnika. Jakovljević navodi da je “Jugoalatu” potrebna finansijska podrška i da nailazi na obećavajuće signale, odnosno da pomoć neće izostati.

– Obratio sam se državnim institucijama sa zahtevom da se sprovede revizija stečaja, koji je trajao četiri godine, do februara 2013. godine, kada je “Jugoalat” iz stečaja ušao u restruktiuranje. Od suda i policije tražio sam i da se ispita tačno iznos dugova. Imam osnove da sumnjam da je dug od oko tri miliona evra “naduvan”, a verujem da je jedino suma radničkih potraživanja realno prikazana. Prema mojoj računici dugovi se kreću oko dva miliona evra, ali ako se utvrdi da je tri miliona evra “naduvano”, onda su i dugovi prema mom računu od dva miliona evra znatno niži – ističe većinski vlasnik

.Jugoalat je osnovan 1935. godine, a proizvodnja u njemu je obustavljena 2. juna 2010. godine kada je uveden stečaj.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.