Juče okončana grejna sezona

Juče je i zvanično završena grejna sezona u Novom Sadu, nakon što su se stekli uslovi za završetak definisani Odlukom o proizvodnji, distribuciji i snabdevanju toplotnom energijom iz Toplifikacionog sistema Grada, saopšteno je iz JKP Novosadska toplana.

450

Zvanično izmerena temperatura spoljašnjeg vazduha u periodu od 13. do 15. aprila u 21 čas bila je viša od +12 stepeni.

Tokom grejne sezone 2017/2018, koja je počela 09.10.2017. godine i trajala ukupno 188 dana, bilo je najmanje prekida u isporuci toplotne energije u poređenju sa prethodnim godinama, a takođe je zabeležen i značajno manji broj reklamacija korisnika usluga Toplane na kvalitet grejanja i tople potrošne vode, kažu u ovom preduzeću.

Tome su, kako navode, u najvećoj meri doprineli su obimni radovi na rekonstrukciji vrelovodne mreže širom grada tokom leta 2017. godine, kada je rekonstruisano 15 km trase vrelovoda, prilikom čega je zamenjeno 35 km starih cevi novim, predizolovanim. Radovi na vrelovodnoj mreži, u sklopu obimnih priprema za grejnu sezonu, obezbeđuju stabilno i pouzdano funkcionisanje tehničkog sistema, koji bez poteškoća odgovara na sve izazove tokom zimskog perioda.

Novosadska toplana nastavlja sa radom i isporukom toplotne energije za pripremu tople potrošne vode, koja je kontinuirana 24 sata tokom čitave godine, a odmah po završetku grejne sezone počinju pripremne radnje za remont i druge radove na delovima Toplifikacionog sistema.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.