Jubilarno leto na Trgu galerija

VIDEO K9: Koncertom „Mi u Evropi – Evropa na Trgu“ u izvođenju Aleksandar Dujin orkestra u Novom Sadu sutra počinje jubilarno, 10. Leto na Trgu galerija.

0
10

Jubilarna, deseta manifestacija Leto na Trgu galerija, u organizaciji Galerije Matice srpske, Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića i ove godine će svakog četvrtka, od 24. juna do 26. avgusta, doneti našim sugrađanima zanimljive sadržaje iz oblasti istorije umetnosti, filma, putopisa i muzike u kojima će moći besplatno da uživaju.

Organizaciju manifestacije započele su Galerija Matice srpske i Spomen- zbirka Pavla Beljanskog 2012. godine pod nazivom Leto u vrtu galerija sa željom da tokom letnjih meseci, kada je manje kulturnih dešavanja u gradu, Novosađanima prirede zanimljive i raznovrsne sadržaje koji prikazuju kulturu različitih zemalja sveta.

Od 2018. pridružila im se i Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića i od tada manifestacija nosi naziv Leto na Trgu galerija.

Sve veći broj posetilaca iz godine u godinu pokazuje da je ova manifestacija prerasla u jednu od omiljenih i sada već tradicionalnih među našim sugrađanima.

Manifestacija počinje u četvrtak u 21 sat koncertom “Mi u Evropi – Evropa na Trgu” u izvođenju Aleksandar Dujin orkestra, koji će svojim prepoznatljivim aranžmanima publici izvesti odabrane francuske šansone, italijanske kancone, latino muziku Portugala i Španije, šlagere Jugoslavije, kao i englesku pop muziku.

Pored koncerta, na otvaranju Leta na Trgu galerija planirana je i projekcija multimedijalnog filma nastalog u okviru projekta Virtuelno putovanje Evropom, sa muzikom u autorskom aranžmanu Aleksandra Dujina iz osam prestonica – Pariza, Londona, Berlina, Moskve, Budimpešte, Madrida, Rima i Beograda.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.