Jubilarne plakete veteranima sporta

VIDEO K9: Asocijacija sportskih veterana Novog Sada organizovala je juče na SPENS-u svečanost na kojoj su dodeljene jubilarne plakete povodom ostvarenih vrhunskih rezultata na Olimpijskim igrama, svetskim i evropskim prvenstvima.

0
27

Plakete za jubileje 50,40,30 i 20 godina od ostvarenog vrhunskog rezultata na Olimpijskim igrama, svetskim i evropskim prvenstvima, kao i zahvalnice za poseban doprinos radu Asocijacije i afirmaciji novosadskog sporta, juče su na SPENS-u svečano dodeljene sportskim veteranima.

Dodeli plaketa prisustvovao je i gradonačelnik Novog Sada Miloš vučević koji je istakao da je Grad ponosan na novosadske sportske legende koje su godinama pronosile slavu svog grada i države po svetu.

U okviru manifestacije je svečano otvorena Kuća sportskih legendi Novog Sada, u prizemlju SPENS-a u Južnoj ulici, koja će služiti za rad na projektima, za istraživačke aktivnosti iz istorije novosadskog sporta, prikazivanje dokumentarnih sportskih filmova i zapisa, kao i za susrete učenika osnovnih i srednjih škola sa istaknutim sportistima i veteranima.

Platinasta plaketa za jubilej 50 godina za 2020. godinu dodelјena je posthumno Desanki Perović Pešut, za osvojene dve zlatne i tri srebrne medalјe na Svetskom prvenstvu u Finiksu 1970. godine, zatim Dušanu Epifaniću za osvojenu bronzanu medalјu u strelјaštvu u ekipnoj konkurenciji, na istom prvenstvu, a za 2021. godinu Fudbalskom klubu „Vojvodina“ povodom 55 godina od osvajanja prve titule državnog prvaka.

Zlatna plaketa za jubilej 40 godina, uručena je Slobodanu Kačaru, Zoranu Pančiću, Srbolјubu Saratliću, Jasmini Perazić, Dušanu Dačiću, Branku Negovanoviću, Miroslavu Jančiću, Gordani Perkučin, Siniši Saravolcu i OJK „Slavija“.
Srebrnu plaketu za jubilej 30 godina dobili su za 2020. Nemanja Mirosavlјev i Miodrag Jotić za 2021. godinu.

Bronzana plaketa za jubilej 20 godina uručena je Vasi Mijiću, Velјku Petkoviću, članovima odbojkaške reprezentacije SR Jugoslavije na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine, Zlatku Kesleru, Dragani Milenković, Vesi Novakoviću, a za 2021. godinu bronzanu plaketu su dobili Ilija Đurašinović, Tatijana Trivić, Arpad Šterbik i Goran Marić.

Specijalna plaketa predata je Novosadskom rvačkom savezu povodom 100 godina rvanja u Novom Sadu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.