JP Putevi Srabije: Državni putevi prohodni

VIDEO K9: Uprkos zimskim uslovima, saobraćaj se na putevima u našoj zemlji odvija normalno, saopšteno je iz Puteva Srbije. Vršilac dužnosti direktora ovog javnog preduzeća poručio je da putare ne može da iznenadi sneg u oktobru, a kamoli, kako je rekao, u februaru i martu.

0
344

Autoputevi i državni putevi prvog i drugog reda, kao i  prilazi graničnim prelazima i planinskim centrima su prohodni za saobraćaj koji se odvija normalno na celoj teritoriji Srbije, rekao je v.d. direktora JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak.

On je dodao da “putari znaju da rade i da održavaju puteve u zimskim uslovima, počev od radnika, vozača, mašinista.“

“Što se tiče situacije u Sbiji, putevi su svi prohodni. Putare ne može da iznenadi sneg u oktobru, a kamoli u februaru, martu, a putari će dežurati i u aprilu ako bude snega. Imamo prognozu da će ove padavine biti do nedelje. Ja obećavam da će sve da bude očišćeno i, naravno, upozoravam učesnike u saobraćaju da vode računa o tome kako se vozi u zimskom periodu i da poštuju saobraćajne znake”, naveo je Drobnjak.

Sva raspoloživa mehanizacija Puteva Srbije je na terenu 24 časa i, kako je saopšteno, raspolažu sa dovoljnim količinama soli, kamenog agregata i rizle kao i hladne asfaltne mase za sanaciju udarnih rupa.

Državni putevi trećeg prioriteta čiste se tek nakon što se u potpunosti očiste državni putevi prvog i drugog reda. JP “Putevi Srbije” apeluju na sve učesnike u saobraćaju da ne kreću na put bez obavezne zimske opreme i da vožnju prilagode uslovima na putu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.