Jovović: Stabilna vlast – lakše do rešenja

VIDEO K9: Za očekivati je da će koalicija koja je pobedila na lokalnim izborima formirati jednu zdravu vlast koja će realizovati do kraja projekte započete u prethodnom periodu i uhvatiti se u koštac sa rešavanjem problema koji evidentno postoje u Novom Sadu. Ovo je u emisiji Press presek rekao Momčilo Jovović, predsednik Gradskog odbora Nove Srbije.

670

Novosađani su na aprilskim izborima pokazali svoje opredeljenje i glasali većinom za pobedničku koaliciju Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje, rekao je Jovović.

Time su joj, kako je naveo, dali šansu da ostvari svoja predizborna obećanja, pre svega da će građanima omogućiti bolji život i rešavanje niza problema koji postoje u gradi.

“Srpska napredna stranka sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem nije mogla da sprovede i realizuje sve projekte u prethodnom periodu u Novom Sadu, ali se nada da će kroz učešće, sada i Nove Srbije i ostalih političkih stranaka u koaliciji, te projekte realizovati do kraja”, izjavio je Jovović.

Osvajanje skoro većine u gradskoj skupštini omogućiće političku stabilnost, ali i lakše sprovođenje planiranih projekata, poput dovođenja stranih investitora, ali i rešavanje svakodnevnih problema, što će povećati kvatitet života sugrađanima, rekao je Jovović. On se posebno osvrnuo na sistem obrazovanja i sporta u gradu, u smislu veće kontrole budžetskih sredstava za ove namene.

“Recimo, iznajmljivanje sala za fizičko koje se nalaze u sklopu osnovnih i srednjih škola, na koji način se ta sredstva traže, da se to, možda, poboljša, da se da mogućnost sportskim klubovima u Novom sadu da ih koriste uz neke minimalne troškove, eventualno i subvencije grada, kako bi se rasteretio kućni budžet roditelja, jer, znate kakva je situacija u državi”, kazao je Jovović.

Treba obratiti pažnju i na rešavanje komunalnih problema u rubnim delovima grada, onoliko koliko to sredstva budu dozvoljavala, zaključio je Jovović.

U prilogu pogledajte šta naši sugrađani misle na čemu bi nova gradska vlast trebalo da poradi u svom mandatu.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.