Jovanović: Konkurs koji ne ispunjava niko

Najveći neprijatelj ribolovaca je vetar, tako da ovih dana nisu pogodni uslovi za pecanje. Štuka je u mrestu, tako da je i zabranjeno da se peca. Osim o uslovima za pecanje, u Ribolovačkom savezu VojvodineNedavno, saznajemo da je bio i konkurs za vode koje su nedodeljene, ali da postavljene uslove, kako navode, ispunjava jedino Naicionalni park Fruška gora.

0
340

“Početkom ove nedelje doneta  je odluka o konkursu za dodelu nekih nedodeljenih voda. Između ostalog to je Ribolovačko carstvo u Kikindi, Peskara Čepel, sarandžijski reviri koje je stvorio Ribolovački savez Vojvodine u zajednici sa lokalnim udruženjima, ali to je voda kojom smo mi upravljali. I, naravno, to nije bilo dodeljeno prošle godine u okviru desetogodišnjeg konkursa, nego je bilo dodeljeno na godinu dana, pa je sad izašao novi konkurs. Propisivanjem uslova konkursa od strane nadležnog pokrajinskog sekretara, koji su otprilike takvi kao kada bi od nas zahtevao da svako od nas na svom ribarskom području ima sazidanu Ajfelovu kulu”, rekao je Dušan Jovanović, predsednik Ribolovačkog saveza Vojvodine.

Naime, svako ko konkuriše za nedodeljene vode, treba na toj teritoriji da ima vlasništvo nad objekatom ili parcelu, navodi Jovanović. Taj uslov trenutno ispunjava samo Nacionalni park Fruška gora.

“U konkursu je bilo propisano da svako od nas mora imati, koji smo se javili na konkurs da preciziram, mora imati vlasništvo nad objektom, parcelu u svom posedu, da bi mogao da pristupi konkursu. Ribolovački savez ima na ribarskom području Bačka, ovo gde sad sedimo to jeste naše vlasništvo. Međutim, za dva ribočuvara u Sremu stvarno je iluzorno kupovati bilo kakvu imovinu, kuću, kad su ljudi smešteni u svojim kućama i to u neposrednim blizinama ribolovnih voda koje čuvaju”, naveo je Jovanović.

On ističe da će se svakako žaliti na ovako postavljene uslove u nadi da će to imati efekta, jer im je ovim postupkom, kako je rekao, oduzeto jezero Vranjaša kod Manđelosa kojim su upravljali petnaest godina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.