Jovanović: Druga strana iste medalje

VIDEO K9: Analitičar Slobodan Jovanović u našoj emisiji Otvoreni ekran prokomentarisao je politička dešavanja u protekla dva dana.

0
64

Skupština Srbije juče je dobila novog predsednik i sedam podpredsednika. Gostujući u našoj emisiji Otvoreni ekran i osvrnuvši se na Konstitutivnu sednicu Skupštine Srbije, analitičar Slobodan Jovanović je istakao da je njegov lični utisak, kako je rekao, da se “ništa veliko nije promenilo”.

Na naš komentar da sada možemo videti nešto šarolikiji sastav u odnosu na prethodni saziv, prokomentarisao je da je to “rezultat izbora i važeća volja naroda”. On je dodao i da izbor novog predsednika Skupštine Srbije za njega nije iznenađenje.

Jovanović se osvrnuo i na međustranačke sastanke koji su se dogodili u međuvremenu i izrazio svoje mišljenje da je opozicija bila u dogovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i izlaskom na izbore dala legitimitet rezultatima.

Podsećamo,prva sednica Narodne skupštine Republike Srbije u trinaestom sazivu, koju je sazvao predsednik Skupštine iz prethodnog saziva Ivica Dačić, i formalno je okončana posle dvodnevnog zasedanja, proglašenjam novog predsednika državnog parlamenta.

Za svih 250 poslanika prvo su potvrđeni mandati, a onda se prešlo na izbor članova radnih tela Narodne skupštine i delegacija u međunarodnim institucijama, a u parlamentu Srbije formirano je 15 poslaničkih grupa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.