Još uvek u toku sanacija štete od nevremena

VIDEO K9: Elementarne nepogode u julu izazvale su veliku materijalnu štetu u mnogim mestima širom  Srbije, a Novi Sad je među gradovima koji je pretrpeo najveću štetu, gde je još uvek u toku sancija.

0
62

Radove na saniranju nastale štete nakon nevremena koje je tokom sredine jula zadesilo Novi Sad realizuju gradska javna i javno-komunalna preduzeća na celokupnoj teritoriji grada i oni su u najvećoj meri u završnim fazama, saopšteno je iz Gradske uprave.

 JKP ,,Gradsko zelenilo” Novi Sad je do juče imalo ukupno 2.910 intervencija, do sada je  evidentirano 2.746 komada oborenih stabala, a na mail-ove i telefone evidentirano je 4.030 prijava građana.

U novosadskim parkovima radovi na saniranju štete su u najvećoj meri završeni. Novi park između Detelinare i Novog naselja je otvoren za posetioce, otvoreni su i parkovi Bistrica I i Bistrica II, kao i Molinarijev park u Petrovaradinu.

U Dunavskom parku su uklonjena oborena stabla i grane, urađen je monitoring grana u krošnjama, a park je od danas slobodan za posetioce.  Sav biootpad iz Limanskog i Futoškog parka je saniran, a u narednom periodu biće vršeni pregledi krošnji i uklanjanje potencijalnih rizičnih grana kako bi i ovi parkovi bili prohodni. 

JKP ,,Čistoća” Novi Sad otklonila je posledice nevremena iz 186 ulica i sa 30 igrališta, a saniran je otpad iz dvorišta jedne osnovne škole. U vrtićima Predškolske ustanove “Radosno detinjstvo” radovi su toku, većina biootpada je uklonjena, a trenutno se uklanjaju suve napukle grane u krošnjama drveća.

Takođe je saopšteno da JKP “Gradsko zelenilo” radi na suzbijanju ambrozije, čija je, kako je navedeno, koncentracija polena u vazduhu duplo manja od uobičajene za ovo doba godine, ali i dalje može da izazove alergijsku reakciju.

Iz Gradske uprave podsećaju Novosađane da nastalu štetu od nevremena na stambenim objektima  mogu da prijave najkasnije do 24. avgusta.

Prijave se podnose:  u prostorijama mesnih zajednica od 08,00 do 20,00 časova; telefonskim putem na brojeve telefona: 021/4872-402, 021/4872-403,  021/4872-404,  064/8448-704, 064/8448-705,  021/4882-777 i 064/8448-706; elektronskim putem na e-mail adrese: dispecer@inspekcija.novisad.rs  i osteceni.objekti@inspekcija.novisad.rs.

Napominju i da se prijave upućene nakon predviđenog roka neće razmatrati, izuzev u slučajevima propisanim Zakonom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.